Medewerkers / Solliciteren

 

In deze rubriek hebben we een aantal veelgestelde vragen met hun antwoord op een rijtje gezet. Weet dat je ook altijd in onze kantoren terecht kunt. Je vraag of sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld.

 

We bespreken graag met jou persoonlijk de verschillende mogelijkheden die wij bieden wat arbeidsovereenkomsten betreft. Afhankelijk van jouw situatie en jouw ervaring kan dit een contract zijn van bepaalde duur of van onbepaalde duur. Maak zeker een afspraak bij ons op kantoor voor meer informatie.

Neen. De prijs die de klant betaalt voor de aankoop van een dienstencheque heeft niets te maken met je loon. Het dienstenchequesysteem is een steunmaatregel van de overheid om de werkgelegenheid te verhogen en het zwartwerk te bestrijden. De klant koopt dienstencheques aan een voordelige prijs. De overheid legt een deel bij voor je loon.

Je maandloon wordt op voorhand vastgelegd in uw arbeidscontract.

Als huishoudhulp word je betaald volgens de vastgelegde barema’s voor de sector met daarbovenop maaltijdcheques, kilometervergoeding en vergoeding voor het wassen van werkkledij. Jouw uiteindelijke loon hangt ook af van jouw gezinssituatie. Wil je graag een inschatting van hoeveel je per maand in jouw situatie zal verdienen met het aantal werkuren per week dat jij graag wenst, maak dan zeker een afspraak bij ons op kantoor!

Wanneer je klaar bent met je poets- en/of huishoudelijk werk, ontvang je van de klant een aantal papieren cheques. Je controleert of alle cheques gedateerd en ondertekend zijn door de klant. Het aantal cheques komt overeen met het aantal uren dat je bij die bepaalde klant gewerkt hebt.

Op de achterzijde van elke cheque plaats je zelf je handtekening. Je bezorgt de ontvangen papieren dienstencheques aan Dienstenaanhuis. Wij zorgen voor de administratieve verwerking.

  • Je bent gedekt door de ziekte- en invaliditeitsverzekering: in geval van ziekte of ongeval ontvang je uitkeringen.
  • De gepresteerde periodes worden meegerekend voor de berekening van je pensioen.
  • Je hebt recht op jaarlijkse vakantie.
  • De periodes onder arbeidsovereenkomst dienstencheques tellen mee voor je recht op werkloosheidsuitkering.

Bij elke poetsbeurt meld je via de telefoon van de klant aan de interactieve spraakdienst van Sodexo welke prestatie je hebt verricht en gedurende hoeveel uur.

Als de klant geen telefoon ter beschikking stelt, gebruik je je eigen telefoon om het gratis nummer 0800 400 89 te bellen. In dit geval heb je wel het gebruikersnummer van de klant nodig.

Na de goedkeuring van de klant zorgt Dienstenaanhuis voor de administratieve verwerking.

In principe komt iedereen in aanmerking voor een job als huishoudhulp in het dienstenchequesysteem. Je hoeft daarvoor niet ingeschreven te zijn als werkzoekende.

Heb je tot nu toe in het zwart gewerkt, dan is het dienstenchequesysteem de perfecte oplossing om je statuut te regulariseren. Je hebt dan ook recht op vakantiegeld, pensioen enz.

Heb jij een andere nationaliteit dan de Belgische, maak zeker een afspraak bij ons op kantoor. We bekijken welke documenten je nodig hebt om te werken bij Dienstenaanhuis.

Met een dienstenchequecontract werk je:

  • minimum 10 uren per week en 3 uren na elkaar per dag
  • maximum 38 uren per week en 9 uren per dag

Als je voordien een uitkering van de RVA, een leefloon of sociale hulp van het OCMW kreeg, en je wil die rechten behouden, dan werk je minstens 13 uren per week.

Je mag elke dag werken, van maandag tot en met zaterdag met een maximum van 5 dagen per week. Op zon- en feestdagen mag er niet gewerkt worden.