Op 15 mei is het ‘Internationale Dag van het Gezin’. Een dag waar we ook bij Dienstenaanhuis extra stil staan bij het belang van het gezin en familie.  

 

Naar aanleiding van deze Dag gingen we in gesprek met Ilse die sinds 2017 beroep doet op huishoudelijke hulp met dienstencheques via Dienstenaanhuis.

 

Ilse werkt onregelmatige uren met weekendwerk op de dienst radiologie van het AZ Sint-Jan te Brugge. Haar man Hendrik besloot terug te gaan studeren voor verpleegkundige.

Samen hebben ze 3 kinderen: dochter Nina is 6 jaar en grote zus van tweeling Kobe en Maya, 4 jaar oud.

 

Na de geboorte van hun tweeling schakelden Ilse en Hendrik een tijdje kraamhulp in om hen bij te staan in de verzorging van de kindjes en de kleinere taken in het huishouden.

Enkele weken na het afscheid van de kraamverzorgster en het hervatten van het werk werd Ilse haar ‘to-dolijstje’ alsmaar langer en ging het afvinken traag.

De huishoudelijke taken stapelden zich op waardoor er, naast werken en de was en de plas, geen tijd meer was voor ontspanning.

 

Toevallig kwam Ilse in contact met Mieke, die sinds 6 jaar als coördinator bij Dienstenaanhuis werkt: “Tijdens een babbeltje hadden Mieke en ik het over haar job als coördinator en de voordelen van een huishoudhulp” vertelt Ilse. “Terug thuisgekomen besloten Hendrik en ik een aanvraag te doen voor hulp in het huishouden. Mieke zocht voor ons een huishoudhulp die een match vormde met ons gezin en kort nadien ging Lenize bij ons aan de slag.”

 

Ilse is heel blij met de extra paar handen in haar huishouden en dat steekt ze niet onder stoelen of banken:

“Onze huishoudhulp Lenize werkt zelfstandig, neemt initiatief en heeft oog voor detail. We proberen te vermijden dat ze moet opruimen, maar als er dan al eens iets blijft rondslingeren dan weten we dat ze er dit met plezier bijneemt. Ook de gedachte dat ik altijd kan bellen naar het kantoor om eens extra uren hulp in te plannen als ik weet dat er een drukkere periode aankomt, geeft me rust.”

 

Tussendoor doet Ilse nog dagelijks huishoudelijke taken maar omdat haar huishoudhulp vooral de extra taken  (bedden verschonen, ramen wassen… ) voor haar rekening neemt, is er meer tijd voor haar gezin. En dat vindt Ilse heel belangrijk. Naast een drukke job en de studies van haar echtgenoot, kan ze nu genieten van extra ‘quality time’ met de kindjes.

 

Wens je, net als Ilse, ook een goede balans werk en gezin door hulp in het huishouden? Of wil je graag meer informatie? Aarzel niet om ons te contacteren!