U kunt kiezen tussen papieren en elektronische dienstencheques. Als vooruitstrevende organisatie genieten elektronische dienstencheques onze voorkeur, maar beide types kunnen worden gebruikt.
Tine Gent

Soorten dienstencheques

Betalen met elektronische dienstencheques

Zodra u uw elektronische dienstencheques besteld hebt, zijn ze beschikbaar.

  1. De huishoudhulp geeft via uw telefoon de geleverde prestaties door. Ze belt naar het gratis nummer 0800/400 89, dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is. Hiervoor stelt u een telefoontoestel ter beschikking.
  2. Dienstenaanhuis valideert ten laatste 5 werkdagen na de prestatie de gegevens die door de huishoudhulp zijn doorgebeld.
  3. U krijgt daarna 4 werkdagen om de prestatie te bevestigen of te betwisten.

Het saldo van uw dienstencheques kan u telefonisch (02 547 54 92) of via een beveiligde webpagina raadplegen.

Betalen met papieren dienstencheques

U ontvangt de papieren dienstencheques via de post. Reken op minstens een week vanaf de bestelling voor u ze kunt gebruiken. Bestel ze m.a.w. tijdig. 

  1. Vul de datum in waarop de taken zijn uitgevoerd, kruis de activiteit aan en onderteken de cheque. Controleer ook de geldigheidsduur op de achterzijde. 
  2. Als u een fout maakt, schrijf er dan niet overheen en gebruik geen Tipp-Ex : de enige juiste manier om uw fout te corrigeren is het foute gegeven te doorstrepen en het juiste gegeven ernaast te schrijven.
  3. Overhandig de ingevulde dienstencheque aan uw huishoudhulp.

Als u extra kosten moet betalen (bijvoorbeeld een kilometervergoeding bij boodschappen of de aankoop van een speciale zeep), dan doet u dat met contant geld.