We komen graag bij u thuis opruimen en poetsen. Dat is ons vak en daar zijn we fier op. Nogal wat onder ons kunnen ook goed strijken en koken!
Tine Gent

Gebruik dienstencheques

Met een dienstencheque kunt u een huishoudhulp van een erkend dienstenchequebedrijf zoals Dienstenaanhuis huishoudelijke taken in uw woning laten uitvoeren. Iedereen die meerderjarig is en gedomicilieerd is in België, kan er gebruik van maken.

De voordelen van dienstencheques in een notendop

  • U betaalt 9 euro per uur, maar via de belastingen ontvangt u een korting van 20% (Vlaams gewest), 15% (Brussels hoofdstedelijk gewest) of 10% (Waals gewest). Een uur kost u in werkelijkheid dus slechts 7,20 euro in Vlaanderen, 7,65 euro in Brussel of 8,10 euro in Wallonië. Hierbovenop betaalt u een extra kost van € 0;90 per gepresteerde dienstencheque. Die kost wordt maandelijks in een aparte factuur aangerekend.
  • Als klant hoeft u geen eigen verzekering ‘arbeidsongevallen huispersoneel’ af te sluiten.
  • Vrouwen die als zelfstandige werken, krijgen bij de geboorte van hun kind 105 dienstencheques gratis via hun sociale verzekeringskas.
  • De werknemer van Dienstenaanhuis krijgt een vast loon en heeft dezelfde sociale rechten als een werknemer in een bedrijf. U werkt dus volledig legaal.

Welke taken mogen wij bij u thuis uitvoeren?

De klassieke taken zijn: poetsen (ook de ramen), wassen en strijken, maaltijden bereiden, kleine boodschappen en verstelwerk van strijkgoed.

Wat wettelijk niet toegelaten is, is de schoonmaak van een kantoor, wachtzaal of studio. Klussen en tuinkarweien mogen evenmin.

Hebt u nog nooit gewerkt met dienstencheques? Dan helpen wij u graag bij de administratieve formaliteiten. Vul dit formulier in of contacteer het kantoor in uw regio voor telefonische ondersteuning.

Gratis moederschapshulp voor zelfstandig werkende vrouwen

Bent u een zelfstandig werkende vrouw? Verwacht u een kind of bent u pas bevallen? Dan heeft u recht op 105 gratis dienstencheques. Die kunnen gebruikt worden voor diensten die u helpen om uw beroepsactiviteit te hervatten na uw moederschapsverlof.

Wat zijn de voorwaarden om van die gratis dienstencheques te genieten?

  • als zelfstandige werken
  • een aanvraag indienen bij uw sociale verzekeringskas
  • bevallen van een of meerdere kinderen
  • uw beroepsactiviteiten na uw moederschapsverlof hervatten

U kunt de dienstencheques aanvragen vanaf de 6e maand van de zwangerschap. Uiterste datum van de aanvraag: het einde van de 15e week volgend op de geboortedatum.